• 17 april 2018

Culemborg Sportief, Gezond en Fit

 

Kun jij van een robot winnen met tafeltennissen? Of zet jij een record neer met de tennis snelheidsmeter? Of toch liever een skateles? Culemborg 700 organiseert op 21 april tussen 11.00 en 17.00 uur Culemborg Sportief, Gezond en Fit. Tijdens deze dag bruist de hele binnenstad van de sportieve uitdagingen voor zowel kinderen als volwassenen. Naast workshops van volleybal, voetbal, basketbal en hockey, is er ook een duiktank! Maar liefst 33 verenigingen en organisaties nemen met veel spectaculaire activiteiten en demonstraties deel aan deze sportieve en gezonde dag. Door mee te doen aan de activiteiten kunnen de kinderen stempels verzamelen om zo een exclusieve goodiebag te verdienen. De stempelkaarten worden deze week op alle basisscholen uitgedeeld.

Stadskantoorplein

Op het plein achter het stadskantoor vind je de diverse balsportverenigingen zoals SGV, Archipel, Vriendenschaar en Shot. Ook kun je een shuttletje slaan bij BCC. Bij de scouting Sint Stanislaus kun je helpen bij het pionieren en bamboestieken. Heb je dorst gekregen van je bezoek aan een van deze verenigingen of omdat je bij les Taxateurs een jeu de boules balletje hebt gegooid kom dan bij het paviljoen op het stadskantoorplein iets lekkers drinken.

Varkensmarkt

Op de Varkensmarkt staat Triton waar je o.a. kunt laten zien hoe snel je een fok van een zeilboot kunt hijsen. Watersportvereniging de Helling is aanwezig met o.a. een sloep.

Markt

Kinderen kunnen op de Markt voor het stadhuis bij Schaats- en skatevereniging Lek en Linge meedoen met skate-oefeningen (zelf skates meebrengen). Daarnaast worden jong en oud uitgedaagd om op schaatssimulatieplanken een onderlinge wedstrijd te houden over 700 meter of proberen de beste tijd van de dag te glijden. Bij judovereniging Anton Geesink en Yashindo Hapkido liggen de matten klaar. Wie weet mag jij ook wel een worp doen. Of loop even langs bij de kraam van de HIB Hoppers en de Wielertoerclub Culemborg.

Tennisverenigingen CTV De Doelen en Ter weijde staan samen bij de Grote of Barbarakerk. Hier kun je o.a. de snelheid van je service laten meten. Bij CMHC kun je laten zien hoe behendig je bent met een hockeystick en bij Statina kun je o.a. uit een echt startblok starten en laten zien hoe snel je bent. Ga jij een rally spelen tegen de tafeltennisrobot en kun je die winnen? Probeer het in de tent van TTV Gispen op de Markt. Of neem een kijkje bij de Q-Divers. Daar laten ze zien hoe zij in het water duiken. Op de Markt staat een grote watertank met ramen, zodat je hen kunt zien duiken… . Er zullen continu demonstraties zijn. Naast de watertank staat een minibioscoop waar je de hele dag naar de natuur onder water in Nederland en het buitenland kunt kijken.Lek en Linge staat op de Markt met een klimtoren. Wie durft er tot bovenaan te klimmen? En bij het KWC kun je bij tafel XL een leuk en actief spel doen met de grote bal. Of laat bij Foot Connection een gratis loop- en fietsanalyse maken.

Wil je kijken hoe het gesteld is met je sprongkracht en laten meten hoe lang je in de lucht blijft? Loop dan langs bij Houvast Fysiotherapie. Heb je altijd al eens willen kijken of het iets voor jou is om met een personal trainer te werken? Vraag er naar bij Triple-fit. Even je hersens trainen? Bij damvereniging Denk en Zet kun je meedoen aan een damtoernooi. Durf jij het aan?

Bij de kraam van Gunthers Family Fit kun je roeien. Wie is de snelste op de 200 meter (8-12 jaar), op de 400 meter (12-16 jaar) of op de 700 meter roeien (17 jaar en ouder)? Of doe mee aan een crossfit oefening van Crossfit Culemborg en ervaar hoe het is om onder tijdsdruk een oefening uit te voeren waardoor je in een korte tijdsinspanning fitter kunt worden.

In het midden van de Markt tegenover de waterpartij staat het podium waar diverse optredens en demonstraties zijn. Show en Lyrakorps Ferry Stars verzorgt niet alleen een optreden met de Majorettes bij het podium maar loopt ook een of twee keer over de Markt.

 

Programma podium

12.00 Majorettes Ferry Stars

12.20 Gunthers Family Fit met streetdance en The Originals

12.40 Crossfit Culemborg

13.00 Trainings Factory

13.30 dansgroepen Sport Balans

13.50 Majorettes Ferry Stars

14.10 Crossfit

14.30 Trainings Factory

15.00 Gunthers Family Fit Zumba en optredens The Originals

15.20 Trainings Factory

15.40 Majorettes Ferry Stars

16.00 Crossfit Culemborg

Theater aan de Slag

In Theater aan de Slag worden tussen 11.00 en 16.30 uur Culemborgse, Nederlandse en internationale kampioenen en succesvolle teamsporters vanaf 1900 tot heden voor het voetlicht gehaald. Kom kijken naar de videopresentatie “Culemborgse Sportsuccessen vanaf 1900”! Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan op: www.seniorencollectiefculem­borg/evenement/of per telefoon : 0345-515013.

 

Goodiebag

De sponsors die de goodiebag mogelijk hebben gemaakt zijn: Plus Giel Smits, Cijferz accountants @ Fiscalisten, Healtcenter Culemborg, Drogisterij Parfumerie , Müller, Spik en Span Culemborg, Bakker Bart, Les Taxateurs, Koningin Wilhelmina College, Tapperij de Poortwachter, Q-Divers, Korfbalvereniging SGV, Volleybalvereniging Shot, Basketbalvereniging Archipel.

Tevens worden uit alle ingeleverde stempelkaarten nog drie winnaars getrokken, die een mooie prijs ontvangen, mogelijk gemaakt door Escape room De Binnenpoort en Sporthuis Brouwer.

De volgende horecaondernemers zorgen voor de koffie en thee voor de deelnemende verenigingen/organisaties: Hema, Brownies & Downies, Café De Mart, Ijssalon Lic, Brasserie Het Kasteeltje, Eetsalon Meyer, Bakker Bart, Brasserie Streek, Het Culemborgs Bakhuis, Grand Café De Luifel en Lekkers aan de Lek.