• 23 april 2018

Stolpersteinewandeling

Op zondag 29 april verzorgen de gidsen van de Stichting Stadsgidsen Culemborg weer een “Stolpersteinewandeling”. Deze wandeling voert onder meer langs een aantal “Struikelstenen” in de binnenstad. Daarbij vertellen de rondleiders over de plekken waar de leden van de Joodse gemeenschap leefden, werkten en samen kwamen. De gidsen organiseren deze tocht om de Stolpersteine onder de aandacht van iedereen te brengen en vanwege de herdenking van de Tweede Wereldoorlog elk jaar begin mei.

 

 

De tocht begint om 14:00 uur. vanaf het voorplein van Het Weeshuis, Herenstraat 29 en duurt ruim 1 uur. Deelname kost € 2,00 per persoon. Deze kunt u contant en liefst gepast betalen aan de gids. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan per e-mail (stadsgidsculemborg@gmail.com). Vermeld uw naam en telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 28 april 12:00 uur. Wij bevestigen uw e-mail. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk. Dit kan vrijdag 27 april a.s. van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 28 april van 13:00 tot 15:00 uur via 0345-513900. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers.