• 22 mei 2018

Start orgelconcertserie in de Grote of Barbarakerk

Vrijdag 25 mei is de aftrap van de serie orgelconcerten in de Grote of Barbarakerk van Culemborg. De concerten vinden zoals gewoonlijk plaats op vrijdagavond om 20.15 uur. Nieuw is dat de concerten nu op elke laatste vrijdag van de maanden mei tot en met oktober worden georganiseerd. De concerterende organisten komen uit het hele land; onder hen musici met reeds langer gevestigde namen in binnen- en buitenland, maar ook de jonge muzikale duizendpoot Laurens de Man.

Een ander nieuw element is een inleiding voorafgaand aan elk concert, met luistertips en muziekvoorbeelden die zowel de kenners als de minder geoefende luisteraars zullen aanspreken. Deze inleidingen beginnen een half uur voor aanvang van het concert.

Het eerste concert wordt verzorgd door Marijn Slappendel, cantor-organist van de Grote of Barbarakerk. Op het programma staan werken van o.a Frescobaldi, Krebs en Bach. Bijzonder is de keuze voor ‘Poco a poco II’ uit 1981, van de in 2012 overleden Russische componist Victor Suslin, wiens eigenzinnige orgelwerken in Nederland zelden gespeeld worden.

De concerten zijn gratis toegankelijk, met een collecte na afloop om de kosten te bestrijden.

De serie wordt financieel ondersteund door het Cultuurfonds Culemborg.