• 4 juni 2018

Het Reizende Wandkleed

Een wandkleed van 5 meter lang en 1.50 meter hoog dat in de stadszaal komt te hangen. Dat moet het resultaat worden van het project ‘het reizende wandkleed’. Initiatiefnemer Olga Ellerman maakte al vaker grote wandkleden. Voor het jarige Culemborg maakt ze er ook een; liefst met zoveel mogelijk inwoners.

 

“Samen aan een tafel zitten en te werken aan iets moois en blijvends voor de jarige stad, verbindt mensen. En dat is de bedoeling. Ik hoop echt dat er heel veel mensen aan mee gaan werken. Dat het een wandkleed wordt waar we samen trots op zijn.”

Het ontwerp heeft natuurlijk iets met Culemborg te maken. Wat het precies is, blijft nog een verrassing. Het vilt, waar straks op geborduurd wordt, is aangeschaft en de wol is ook gekocht. Vormgever John van der Meer heeft het ontwerp gemaakt. Dit is naar kruissteek omgezet en op het vilt gedrukt. Met de hand worden de gaatjes erin gemaakt.

Half mei starten de borduursessies. Om de andere week wordt er steeds op een andere locatie in de stad gewerkt. Van het Weeshuis tot het stadskantoor en van de Salaamander tot Bon Vie.

De eerste borduursessie vindt plaats op 18 mei in het Weeshuis van 11.00-15.00 uur.

 

De volgende sessies zijn op:

  • 8 juni – het Weeshuis van 11.00- 15.00 uur

  • 14 juni – Odensehuis in de Ridderstraat van 14.30 uur tot 16.00 uur.

  • 22 juni – Huis van de buurt oost van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  • 23 juni – Turkse moskee tijdens het Turks Cultureel Festijn, van 12.00 uur tot 15.30 uur.