• 2 juli 2018

Vierde editie Pianowandeling in Culemborg

Op zondag 9 september vindt de vierde editie van Pianowandeling Culemborg plaats in de historische binnenstad van Culemborg. Een extra feestelijke middag vanwege het 700 jarig jubileum van de stad. Een dag vol pianomuziek in diverse muziekstijlen van jazz, klassiek tot pop en filmmuziek, door en voor jong en oud met pianisten tussen de 10 en 87 jaar. Stel deze middag zelf je programma samen en laat je verrassen!

Vliegende vleugel, carillon en opening
Tussen 12.30 en 13.00 uur rijdt er een vliegende vleugel door de binnenstad waar Emile Nanninga op zal spelen. De opening is om 13.00 uur in de Grote of Barbarakerk. Rond 13.00 uur speelt het carillon het door de deelnemers van de componeer-tweedaagse voor Culemborg 700 gecomponeerde melodie ‘Promenade Lento’. Aansluitend is de opening waarbij Marcel Worms een selectie van feestmuziek speelt. Kinderburgemeester Ruben van Doorn verricht de officiële opening. Er is ook nog een muzikale interactieve verrassing. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen vrij inlopen op 18 locaties aan de hand van een zelf samengesteld programma. Denk daarbij aan woonhuizen, kerken, theaters en monumenten. De vliegende vleugel rijdt ook door de stad en wie wil kan er op spelen.

Feestelijke afsluiting
De feestelijke afsluiting is tussen 16.30 en 17.30 uur in de Grote of Barbarakerk. Dit begint met als prelude de uitvoering van het eerder genoemde ‘Promenade Lento’. Daarna verrassen het jonge talentvolle piano duo Elan en pianist Rangel Silaev de luisteraars op een originele klassieke en muzikale wijze. In het programmaboekje en op de website is te lezen welke ‘Piano actie’ horeca locaties een actie aanbieden aan Pianowandelaars.

Kijk, luister en geniet tijdens de Pianowandeling in Culemborg! Voor iedereen een inspirerende middag in een prachtige stad waar ook in het kader van open Monumentendag meerdere monumenten geopend zijn.

Meer informatie
Pianowandeling is een activiteit van Stichting Pro Piano.
Datum: zondag 9 september, 13.00 tot 17.30 uur.

Piano Culemborg en Stichting Pro Piano
Facebook en Instagram
Twitter: @pianowandeling