• 12 juli 2018

Verslag Culemborg Bijvoorbeeld

Culemborg al 700 jaar stadje aan de Lek. En aan de Lek speelde zich in en om de haven afgelopen weekend heel wat af. Een zonovergoten weekend deed recht aan alle inspanningen van zoveel vrijwilligers die dit festijn tot een succes hebben gemaakt. Dat begon vrijdag al met optredens van De Snollebollekes, Tino Martin en nog diverse andere artiesten.

Op zaterdag vond een logistiek hoogstandje plaats met de organisatie van een sloepentocht op de Lek met maar liefst 71 sloepen. Twee enorme kranen zorgden dat de, in groepjes afgeroepen, boten in het water kwamen en aan het eind van de middag er ook weer uit werden getild. Maar liefst 700 mensen moesten van een lunch worden voorzien. Laat je verbeelding maar eens spreken wat daar aan vrijwillig werk is verricht. Alle toeschouwers hebben met volle teugen genoten van het sfeertje daar aan de Lek.

Zondag om 12.00 uur was het de beurt aan de nationaal bekende zwemklassieker Beusichem – Culemborg. Aan de 6 km lange tocht namen 177 goed getrainde wedstrijdzwemmers deel. De 2 km, vanaf de afgraving, werd door 29 jeugdleden en 66 volwassen leden van zwemverenigingen afgelegd. En tenslotte startten 180 vrije zwemmers om deze afstand af te leggen in water waar vandaag geen voordeel van stroming was. Elke meter moest op eigen kracht bevochten worden. Petje af voor alle kanjers die dit hebben volbracht.

De supporters waren in groten getale aanwezig om de zwemmers naar binnen te klappen. Tegelijkertijd konden de bezoekers van de stad genieten van een gezellige braderie op de markt. Voor het stadhuis traden wederom artiesten op waaronder Wesley Klein, die een heerlijke sfeer wisten te brengen.

Een absoluut fantastisch georganiseerd weekend in feestelijk Culemborg 700!

 

Aangeleverd door: Ronald van de Pol & Anjo Leistra