• 18 juli 2018

Papklok geluidsfragment

Geluidsfragment Culemborgse Papklokken

Om 21.55 uur luidt elke avond in de Grote of Barbarakerk de Culemborgse papklok. Vroeger luidde het klokje om aan te geven dat de stadspoorten bijna zouden sluiten en het tijd was naar binnen te gaan. Om thuis snel een bord pap te eten voor het naar bed gaan. Nu luidt de klok als herinnering aan vroegere tijden. Voortaan kan iedereen op elke plek de papklok horen luiden, gewoon via zijn smartphone.

Eerst was het het idee om er een speciale app van te maken. Helaas is het uiteindelijk niet gelukt om de app helemaal goed werkend te krijgen. Het idee voor deze ludieke app die het eeuwenoude geluid van de Papklok op elke plek zou laten horen is nog niet helemaal verloren gegaan. Het geluidsfragment van de Papklok van Jeroen van Veen is er gelukkig nog wel en dat is nu hier te downloaden. Hiermee kan je toch je eigen Papklok wekker instellen op je telefoon.

Papklok geluidsfragment