• 19 augustus 2018

Internationale Optocht

Woon je in Culemborg, maar liggen jouw roots buiten Nederland? Meld je dan aan voor de internationale optocht tijdens Open Monumentendag op 8 september op de Markt in Culemborg.

Culemborg bestaat 700 jaar en was vroeger een Vrijstad. Iedereen was welkom en dat is nog steeds zo. In Culemborg wonen nu 74 verschillende nationaliteiten. We proberen om op 8 september  mensen uit 40 verschillende landen bij elkaar te krijgen voor een internationale optocht.

Vendeliers uit België
Vroeger was Vrouwe Elisabeth heel belangrijk voor Culemborg. Zij had een kasteel in Culemborg en ook in de Belgische stad Hoogstraten. Daarom komen de vendeliers (vlaggen-dragers) van Hoogstraten op 8 september naar Culemborg. Zij geven een show met hun vlaggen.

Optocht
Van iedere nationaliteit van Culemborg kunnen 1 of 2 mensen meelopen met de optocht van de vendeliers. Het liefst met een eigen vlag en met bijpassende kleding uit het land van herkomst. De optocht start om 10.00 uur op de Varkensmarkt. De stoet loopt dan naar het stadhuis op de Markt. Daar ontvangt burgemeester Van Grootheest iedereen en wordt er een groepsfoto gemaakt. Daarna zijn er de hele dag nog veel culturele activiteiten in de stad.

Meld je aan
Ben jij of ken je Culemborgers met ‘roots’ in een ander land? Laat het weten en geef je op bij Florette Koning via e-mail floret13@gmail.com. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken.