• 14 september 2018

Veel variatie op open dag hulpdiensten

1024 683 Culemborg 700

Politie, brandweer, ambulance en gemeentewerken houden op 13 oktober een open dag van de hulpdiensten. Dat gebeurt in en rond de haven aan de Lek in Culemborg. Er is een boeiend programma voor jong en oud.  En op de informatiemarkt is van allerlei voorhanden over veiligheid en hulp. De Luchtmacht demonstreert met een Cougar helikopter de bambi bucket brandblusser met bijna 12.000 liter water.

Actief zijn kan ook op de open dag. Je kunt meevaren op de Lek in de rubberboten van de Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine en andere organisaties. Je kan je hoogtevrees trotseren op de klimwand en de klimtoren van de Koninklijke Marine op en je kracht en souplesse laten zien op een hindernisbaan.

Ben je kind? Dan is er voor jou een springkussen of kan je voor weinig geld op een politiemotor zitten. De opbrengst hiervan is voor Villa Pardoes, een stichting die ernstig zieke kinderen een vakantie bezorgt.

Verder zijn er o.a. een ANWB Trauma helikopter en een politie helikopter te zien. De Luchtmacht laat ook een crashtender zien, die met bijna 10.000 liter water en bluspoeder en -schuim ingezet wordt bij vliegtuig- en andere branden. Bij de Koninklijke Marine kun je naast de klimtoren verschillende voertuigen en boten bekijken en de bootsimulator. De Explosieven Opruimings Dienst van de Landmacht is paraat.

Het programma
• 9.00 uur opening & demonstratie aanrijding, wijzigingen voorbehouden
• 9.15 uur landing traumahelikopter
• 10.00 uur landing politiehelikopter + demonstratie bijzondere politie dienst
• 11.00 – 12.45 uur demonstraties op het water van De Helling, brandweer, politie, Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat
• 11.15 uur vertrek traumaheli
• 13.00 uur demonstratie bijzondere politie dienst
• 13.30 – 14.00 uur demonstratie Salari verkeershulpdienst
• 14.15 uur demonstratie bijzondere politie dienst
• 14.45 uur afsluiting open dag op/in het water.
Heb je jouw belangstelling? Wees dan welkom op 13 oktober in en rond de haven aan de Lek!