• 15 november 2018

Jouw dromen en wensen voor Culemborg? Oproep aan kinderen van groep 3 – 8

150 150 Culemborg 700

Van jullie, de jonge kinderen, willen we graag  je ideeën voor de toekomst van de stad horen. Want jij hebt misschien heel mooie plannen, dromen en wensen voor onze stad. We vinden het geweldig als je opschrijft wat jij wilt. (En het is fijn als je goed leesbaar schrijft.) Laat je fantasie lekker vrij en maak een tof verhaal over de toekomst van Culemborg. Omdat Culemborg feest viert, omdat het 700 jaar een stad is.

Schrijf op wat jij samen met anderen wil doen om onze stad in de komende 50 jaar nog leuker en gezelliger te maken. Ga je op een speciale manier extra voor andere mensen zorgen? Ga je regelen dat nergens meer zwerfvuil ligt? Of … heb jij heel andere ideeën, wensen of fantasieën? Die willen we graag van je lezen!
Vraag snel een formulier aan je juf of meester op school. Schrijf daarop met een goede pen in je eigen handschrift je wensen voor de tijd tot het jaar 2068. Dan ben jij zelf al ongeveer 60 jaar oud. In zo veel een tijd kan veel goeds gebeuren!

Een van je ouders moet zijn/haar naam en handtekening op je formulier zetten als je dat helemaal hebt ingeleverd. Daarmee geven jullie toestemming om jouw ideeën in een boekje op te nemen, als die worden uitgekozen. Vergeet niet duidelijk je naam en je leeftijd erop te schrijven. Daarna lever je jouw formulier in. Dat kan bij boekhandel Tomey op de Markt of bij het museum in het Weeshuis. Dat moet je uiterlijk zaterdag 24 november doen. In ruil voor je ideaal krijg je een cadeautje van Culemborg 700. Let op: inleveren kan dus niet bij je juf of meester.

Een deskundige jury van Culemborgse mensen met verstand van kinderen én verhalen zoekt de mooiste honderd formulieren uit. Die komen in een boekje te staan. Dat krijgen alle leerlingen van de Culemborgse basisscholen cadeau. Als extra herinnering aan het feestjaar 2018. En om al die leuke, positieve ideeën (veel) later nog eens terug te lezen. In 2068 kijken we dan een laatste keer naar jullie uitstekende ideeën uit 2018.

Alvast heel veel plezier en evenveel succes!
Hartelijke groet van het bestuur van de Stichting Culemborg 700.