• 26 november 2018

Onthulling en aanbieding Reizende Wandkleed

150 150 Culemborg 700

Iedereen die heeft meegewerkt aan het Reizende Wandkleed wordt van harte uitgenodigd om bij de onthulling en de aanbieding aan de jarige stad Culemborg te zijn. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 6 december tussen 17.00 en 18.30 uur in het stadhuis op de Markt in Culemborg.

Het Reizende Wandkleed is een initiatief van Olga Ellerman. “Het leek mij geweldig om een wandkleed te maken voor de jarige stad. Liefst met zoveel mogelijk inwoners. Het verbindt mensen om samen aan een tafel te zitten en te werken aan iets moois en blijvends. En dat is gelukt. Samen kunnen we trots zijn op het resultaat. De reis was heel bijzonder. Ik ben heel benieuwd hoe men het vindt.”

Samen met vormgever John van der Meer werd het ontwerp gemaakt, dat natuurlijk over Culemborgse dingen gaat. Deze zijn naar kruissteken omgezet en op het vilt gedrukt. Daarna zijn er met de hand gaatjes in het vilt geslagen. Vanaf april konden inwoners borduren met grove kruissteken. De eerste borduursessie was in het Weeshuis, waarna het wandkleed op reis ging door de stad.

Het wandkleed hangt vanaf 6 december in de stadszaal van het stadhuis op de Markt in Culemborg.