• 26 november 2018

Onthulling muurgedicht en presentatie stadsdichterbundel

De Varkensmarkt is de meest poëtische plek van Culemborg. Regelmatig verschijnt op de noordwand een groot muurgedicht in een fraaie vormgeving. Zondag 2 december onthult Hannah Rood daar het gedicht ‘Voor de stadsdichters’ van Guillaume van der Graft. Fotografe Rood is uitgekozen, omdat haar foto’s een prominente rol spelen in de vormgeving van de poëzie. De vier stadsdichters René van Loenen, Harmen Holwerda, Eric Jansen en Marco Houtschild (tot 31 december nog ‘dienstdoend’) zijn onderwerp van het gedicht. Zij hebben het project Stadsdichter Culemborg 700 het hele jaar door kleur en aanzien gegeven. Steeds waren ze aanwezig bij gemeenteraadsvergaderingen, evenementen, in de krant en waar ze verder maar gevraagd werden. Het muurgedicht bezingt hun heldendaden.

Binnen bij ANDRIES mogen ze eigen werk laten horen. Dan is het tijd voor de feestelijke presentatie van de bundel ‘Lijf aan lijf met de Lek’, met als ondertitel ‘4 stadsdichters, 700 jaar Culemborg’. De Roos van Culemborg maakte er in samenwerking met Culemborg 700 een afwisselend boekje van. Naast de stadsdichters bevat het werk van KWC-leerlingen Amy Jonkers en Laquisha Vink. En zelfs nog een enkele impressie uit ‘Momentopname’, de dichtbundel die verscheen bij Culemborg 650!

Vanzelfsprekend is er muziek. ‘Maat 41’ is een semiprofessioneel sextet met heel verschillende muzikale achtergronden. De drie zangers en drie zangeressen zingen even gemakkelijk klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. De naam verwijst naar schoenmaat 41. Vijf jaar geleden begonnen ze als kwartet met ieder dezelfde schoenmaat!

De onthulling van het muurgedicht is op zondag 2 december om 16.00 uur op de Varkensmarkt. Om 16.10 uur start het programma bij ANDRIES. De toegang is vrij, de hoed gaat rond.