• 20 december 2018

Prijs Kinder-schrijf-idee Culemborg 700 uitgereikt

Vanwege Culemborg 700 is er een schrijfwedstrijd gehouden voor Culemborgse basisschool leerlingen. De opdracht was: het ‘kinder-schrijf-en-blijf-idee’. Kinderen in groep 3 t/m 8 konden meedoen. Ze stuurden een wens, idee of fantasie in over of voor Culemborg in de komende 50 jaar. Een jury heeft de leukste en mooiste verhalen uitgekozen, die gebundeld zijn in het boekje “Culemborg wordt een nog leukere en mooiere stad!”

Koen van Dam kwam als winnaar van de schrijfwedstrijd uit de bus. Hij zit in groep 7 van de Josefschool. In zijn klas werd hij woensdag 19 december verrast door burgemeester Gerdo van Grootheest en kinderburgemeester Camille Stinkens. Samen met medeorganisator Frank Hordijk reikten zij het eerste exemplaar van het boekje uit. Koen was overduidelijk blij verbaasd en heel blij met de eervolle prijs.

De burgemeester vertelde dat hij het verhaal erg origineel vond en goed geschreven. Hij prees ook Koens keurige handschrift. Daarna las Koen zijn verhaal over een gezonde snoepwinkel voor Culemborg voor aan zijn trotse klasgenootjes en leerkracht.

Alle kinderen die een verhaal hebben ingestuurd ontvangen een exemplaar van dit unieke boekje.