Wanneer:
28-07-2018
Wanneer:
28 juli 2018

Buurtfeest Zomertour

Voor het jubileumjaar Culemborg700 hebben de vele (vrijwilligers) organisaties die actief zijn met zorg en welzijn de handen ineen geslagen. Samen met buurtbewoners organiseren ze acht buurtfeesten. Het doel van de buurtfeesten is zichtbaar zijn, verbinden en ontmoeten. Iedere buurt bepaalt zelf op welke manier ze dat doet. Op 28 juli staat het eerstvolgende buurtfeest op het programma; de Zomertoer.

“Het buitengebied van Culemborg kun je ook als buurt beschouwen. Tijdens de Zomertoer kan iedereen de mooiste plekjes van het buitengebied ontdekken”, vertelt Annerieke van der Vegt, directeur van ElkWelzijn, over het buurtfeest op 28 juli. De datum voor de Zomertoer is een bewuste keuze. Voor mensen die thuis blijven is het in die periode best stilletjes. Dan is het juist fijn om samen op pad te gaan.

Deelnemers kunnen kiezen tussen voor een korte route (tussen 5 en 10 km) en een lange route (tussen 10 en 15 km). De routes voeren langs mooie plekjes in het buitengebied van Culemborg. Iedereen kan zelf bepalen of hij de route wandelend, fietsend, met scootmobiel of met de auto aflegt. De routes zijn op 28 juli tussen 10.00 en 14.00 uur op te halen bij Elk Welzijn aan de Meerlaan in Culemborg. Deelnemers krijgen ook een tasje met verrassingen en kortingsbonnen voor stopplaatsen onderweg mee. Hiervoor geldt wel op = op.

Wie graag anderen wil ontmoeten kan om 11.00 uur en om 13.00 uur komen. Dan worden ter plekke groepjes ingedeeld die samen op pad gaan.  Vooraf aanmelden is niet nodig. Dat moet wel als u mee wilt rijden met een busje. Aanmelden kan bij Sandra Rigter van Elk Welzijn, tel 0345 515227

Albert de Kroon heeft de routes gemaakt. “Ik ken Culemborg op mijn duimpje. Ik heb al vaker routes gemaakt. Leuk om te doen. Tijdens de Zomertoer ben ik chauffeur om mensen die zelf niet mobiel zijn, toch te laten genieten van het mooie buitengebied van Culemborg.”