Wanneer:
22-09-2018
Wanneer:
22 september 2018

Buurtfeest Terweijde

De vele (vrijwilligers) organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en welzijn hebben de handen ineen geslagen voor het jubileumjaar Culemborg 700. Samen met buurtbewoners organiseren ze in 2018 zeven buurtfeesten. Hierbij staat elkaar ontmoeten centraal. Het doel van de buurtfeesten is zichtbaar zijn en verbinden. Iedere buurt bepaalt zelf op welke manier ze dat doet.

In buurten en wijken wonen en werken veel betrokken mensen. Waar nodig bieden ze elkaar de helpende hand. “Buurtfeesten horen dus zeker thuis in het programma van Culemborg700. Het geeft ons de kans om zorg en welzijn zichtbaar te maken. Want dat gebeurt op buurtniveau”, vertelt Annerieke van der Vegt, directeur ElkWelzijn. Samen met Marja Verrips (zorgcentra de Betuwe) en Patricia Kraan (Prezzent) vormt ze de werkgroep zorg en welzijn Culemborg 700.

 

Annerieke: “Elke buurt bepaalt zelf wat er georganiseerd wordt. Voorbeelden zijn storytelling in Zorgcentra De Beatrix, een puzzelwandeltocht in de binnenstad, een kookboek maken met gerechten uit verschillende landen en een fiets/scootmobiel/auto midzomertocht in het buitengebied. Het multiculturele feest in Terweijde van 2017, krijgt op Burendag 2018 een vervolg.”