Wanneer:
14 oktober tot en met 18 november

Culemborg in fotovlucht

Fototentoonstelling ‘Culemborg in fotovlucht’ : een bijzondere kijk op de stad.

1318: Culemborg krijgt stadsrechten. Nu, 700 jaar later, vieren we dat uitbundig. Met allerlei activiteiten, evenementen en tentoonstellingen. Fotoclub Lek en Licht brengt Culemborg anno 2018 in beeld. Wat heeft de tijd met de stad gedaan? Hoe zien de woonwijken, buitengebieden en het centrum er nu uit? Een selectie van zo’n 40 foto’s met als titel Culemborg in fotovlucht is van 14 oktober t/m 18 november 2018 te zien in het Elisabeth Weeshuis Museum.

In groepjes gaan de fotoclubleden van januari t/m augustus 2018 Culemborg door. Misschien ben je ze al eens tegengekomen. Ze fotograferen bijzondere en historische locaties maar ook doodgewone straten. Door te experimenteren met licht, perspectief en compositie kunnen saaie plekken op een foto toch heel spannend worden. Laat je tijdens de tentoonstelling ‘Culemborg in fotovlucht’ verrassen door deze bijzondere kijk op de stad.

Fotoclublid Silvia de Wit doet met veel plezier mee. “Het is leuk om je eigen stad te laten zien. Wel vind ik het lastig om in één foto weer te geven wat écht Culemborg is. Maar bij elkaar vormen alle foto’s straks een goed beeld.”

Conny Zijderveld ging al een paar keer terug naar het westelijk buitengebied. “Ik dacht het hier wel te kennen. Maar als je geen standaard foto wilt maken, word je gedwongen om anders te kijken. De omstandigheden moeten perfect zijn en daarom loop ik er veel rond. Nu leer ik het gebied pas echt kennen.”

Ben je benieuwd naar de bijzondere kijk op de stad door de fotografen van fotoclub Lek en Licht? De tentoonstelling ‘Culemborg in fotovlucht’ is te bezoeken van 14 oktober t/m 18 november in het Weeshuismuseum.

FOTOWEDSTRIJD: mijn favoriete plekje in Culemborg’
Jij kent Culemborg als geen ander! Stuur ons daarom je mooiste foto van jouw favoriete plekje in Culemborg op. Fotoclub Lek en Licht beoordeelt de inzendingen op originaliteit, creativiteit en technische uitvoering. De 7 beste foto’s krijgen een ereplekje op de tentoonstelling.

Voorwaarden
• Je mag maximaal 2 foto’s inzenden;
• Jij hebt de foto’s in 2018 in Culemborg gemaakt (centrum, woonwijk of buitengebied);
• De foto’s mogen in kleur, zwart-wit en bewerkt zijn;
• Lever je foto’s digitaal aan in formaat jpg van maximaal 2 MB per foto (we vragen een hoge resolutie bestand op als je hebt gewonnen);
• Vermeld bij je inzending je naam, locatie waar de foto gemaakt is en waarom dit voor jou zo’n bijzondere plek is;
• Bij het insturen geef je automatisch toestemming voor rechtenvrije plaatsing van de foto en vermelding van je naam op de fototentoonstelling;
• De winnaars krijgen in september persoonlijk bericht;
• Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Inzenden: Stuur jouw mooiste foto op naar culemborginfotovlucht@gmail.com. Inzenden kan t/m 25 augustus 2018. Wie weet is jouw favoriete plekje straks te bewonderen in de tentoonstelling ‘Culemborg in fotovlucht’.