Wanneer:
07-04-2018
Wanneer:
7 april 2018
Waar:
Barbarakerk

Liefde in de Vrijstad

Tot en met 29 april 2018 vindt een expositie plaats met de zinnenprikkelende titel ‘LIEFDE IN DE VRIJSTAD, EEN HOOGLIED’. Locatie: Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Aan deze expositie zijn meerdere activiteiten verbonden.

De Stichting Kunst in de Kerk neemt deel aan de activiteiten rond dit 700-jarig bestaan met een expositie. Gastconservator Anikó Ouweneel (cultuurhistorica) heeft gerenommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines gekozen die zich met het thema Hooglied hebben beziggehouden.

Het boek Hooglied vormt een bijzonder hoofdstuk in de Bijbel: een verhaal over zuivere liefde, verlangen en erotiek. Iedereen wil geliefd, gekend en geaccepteerd zijn. In alle rust en veiligheid kwetsbaar durven zijn zonder angst en onzekerheid. Dit algemeen menselijk verlangen is nog altijd een actueel thema. Het Hooglied wordt ook gezien als een wijsheidstekst met dubbele bodem. Met woorden als liefdeswoorden die zowel bruikbaar zijn in de omgang met een geliefde als in de omgang met God. Hierover gaat in april de tentoonstelling. Gedurende de expositie is er een bijzondere ochtenddienst, een lezing en een vesper. Ook komen er drie filmavonden over het thema liefde. Jongeren worden nadrukkelijk betrokken bij deze expositie: in het Koningin Wilhelmina College in Culemborg vindt begin april een parallelle expositie plaats, waarvan enkele stukken een week later worden opgenomen in de grote expositie.

Deelnemende kunstenaars:

Mirjam Beuker – Rob den Boer – Amiran Djanashvili – Ilona Haaksman – Annemieke Harkema – Jeltje Hoogenkamp – Robin Kolleman – Davitha van de Kuilen – Janpeter Muilwijk – Agatha Oosting – Sonja Smalheer – Tineke Smith – Gyula Somos – Masha Trebukova – Joost van Veldhuizen – Arent Wevers

Locatie: Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2 te Culemborg. Toegang gratis. Activiteiten: themadienst op zondagmorgen 15 april, lezing 19 april, vesper 29 april, filmavonden op 11-18-25 april. Kijk voor actuele informatie over tijd en plaats op www.kunstindekerkculemborg.nl