Wanneer:
19-05-2018
Wanneer:
19 mei 2018

NK dammen voor Benjamins

De Culemborgse damvereniging Denk en Zet organiseert voor het 9e jaar op rij het NK dammen voor Benjamins. Het NK is dit jaar onderdeel van de viering van Culemborg 700 en vindt plaats op zaterdag 19 mei in de stadszaal van het stadhuis op de Markt in Culemborg.

 

Benjamins zijn kinderen die zijn geboren in 2010 of later: zij mogen dit jaar dus niet ouder zijn dan 8 jaar. Er zijn twee groepen: één voor jongens en één voor meisjes. Alle deelnemende kinderen spelen vanaf 12.00 uur negen dampartijen. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking, waar de kampioenen van beide groepen worden gehuldigd. Voor alle deelnemers is er een beker; voor de nummers één, twee en drie natuurlijk een extra grote.

 

Waarom het NK Benjamins in Culemborg?
Er worden zo’n 50 deelnemers uit het hele land verwacht. Denk en Zet heeft een lange traditie van jeugddammen. In 1950 wist Ad Bronk als eerste Culemborger de finale van een NK jeugd te halen. Veel Culemborgse jeugdspelers zouden hem volgen, vaak met succes. Ook internationaal speelt de jeugd van Denk en Zet vaak op het hoogste niveau mee, met de jeugdwereldtitels van Jeroen van den Akker, Boudewijn Derkx en Pim Meurs als absolute hoogtepunten.

 

In 2010 startte Denk en Zet met de kampioenschappen voor benjamins: een open toernooi dat sindsdien elk jaar in Culemborg wordt gehouden. Het eerste jaar kwamen beide kampioenen, Pieter Brouwer en Claire Vaessen, uit Culemborg.

 

Dit jaar extra nadruk op Culemborgse deelnemers
In het kader van Culemborg 700 jaar willen we dit jaar graag extra veel Culemborgse deelnemers. Daarom biedt Denk en Zet voor de Culemborgse kinderen het volgende aan:

  • Deelnemers uit Culemborg die zich inschrijven voor 5 mei betalen geen inschrijfgeld á 5 euro.

  • Deelnemers uit Culemborg die zich willen voorbereiden kunnen zich inschrijven voor gratis damlessen via denkenzet@live.nl.

  • Er zijn extra mooie bekers voor de beste jongen en het beste meisje uit Culemborg.


Verdere informatie en aanmelden
Iedereen die geboren is in 2010 of later mag meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van een damvereniging. Als je meedoet, mag je natuurlijk je ouders of andere familie meenemen. Tijdens het dammen mogen die wel kijken, maar niet praten!

 

Aanmelden kan tot en met 5 mei via denkenzet@live.nl. Vermeld bij je aanmelding je voornaam, achternaam, adres, geboortedatum en e-mailadres. Later aanmelden mag wel, maar dan is het inschrijfgeld 10 euro en loop je het risico dat je je beker pas later krijgt.