Copyright © 2023 - Culemborg700 - alle rechten voorbehouden

Schilderen

De prijs voor het schilderen van deuren kan erg verschillend zijn. Het ligt er ook maar net aan of je het zelf gaat doen, of dat je het aan een professionele schilder overlaat. Als je voor deze laatste optie kiest zijn er gemiddelde prijzen bij schildersbedrijven in Culemborg per vierkante meter waar je rekening mee kunt houden:

  • Prijs per uur: €35
  • Prijs per m2: €30

Ook kan een schilder extra kosten in rekening brengen. Hierbij kun je bijvoorbeeld aan voorrijkosten denken. Voordat je de klus dus uit gaat besteden, is het slim om je eerst goed te laten informeren, zodat je niet voor onnodig hogere kosten komt te staan. De meeste schilders zullen dit op hun website vermelden of het je tijdens het maken van een afspraak vertellen.

Wat zijn de kosten voor verf om deuren te schilderen?

Als je zelf deuren gaat schilderen, dan heb je natuurlijk verschillende spullen nodig:

  • Een kwast en/of roller
  • Schuurpapier/schuurapparaat
  • Kwasten
  • Grondverf
  • (Watergedragen) Verf

Je hoeft hier helemaal geen enorme bedragen aan kwijt te zijn. De prijs ligt ook aan welk materiaal of welk merk verf je in huis haalt. Ook is de prijs geheel afhankelijk van het aantal deuren die je moet gaan verven. Bepaal eerst voor jezelf wat je wilt gaan doen, welke kleuren je wilt hebben en wat voor verfsoort je wilt gaan gebruiken, als je het klusje zelf wilt gaan klaren.

Mocht je besluiten om het door een ervaren schilder te laten doen, dan is het aan te raden om je goed te informeren door verschillende schilders, omdat de prijzen hierin wel kunnen verschillen. Je hebt nu een gemiddelde prijs waar je vanuit kunt gaan, zodat je voor jezelf kunt gaan bepalen of de schilder die jij voor ogen hebt niet te veel gaat kosten.